Izlet Rovinj in Brijoni

V torek,  20.6.2023 organiziramo dolgo načrtovani izlet na BRIONE.

Odhod iz Dobrovega ob 7.00 uri (Štaloni)  in vožnja proti hrvaški meji. Po prestopu meje nadaljevanje v Rovinj.  Sprehodili se bomo po najlepšem mestecu v Istri, po idiličnem Rovinju. Tu bomo imeli tudi prosti čas.  Vožnjo bomo nadaljevali v Fažano. Ob 13.30 sledi vkrcanje na ladjo in prevoz na Veliki Brion. Brionsko otočje je naseljeno že od rimske dobe dalje. S turističnim vlakcem si bomo ogledali naravne lepote otoka, safari park, ostanke bizantinskega kastruma, ostanke starega rimskega pristanišča… Po polurnem odmoru si bomo ogledali še Etnografski muzej in razstavo »Tito na Brionih«. Celoten program s prevozom na otok in nazaj traja cca 3,5 ure. Po povratku v Fažano se bomo zapeljli na kmečki turizem, kjer bomo dan zaključili z večerjo. Povratek na Dobrovo je predviden v poznih večernih urah.

CENA IZLETA NA OSEBO (50 – sed.avtobus):

90,00 EUR (pri najmanj 45.plačanih udeležencih na avtobusu) 

 

Cena vključuje:

Avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, aranžma ladijskega prevoza in oglede na Brijonih, večerjo na kmečkem turizmu, strošek vodenje in organizacije izleta, DDV.

 

Cena ne vključuje:

Dodatnih fakultativnih vstopnin, zavarovanje rizika odpovedi zaradi bolezni ali smrti v ožjem krogu družine v vrednosti 12 EUR, dodatnega zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini, vse kar ni izrecno navedeno pod „cena vključuje” OPOMBA:  Zaporedje ogledov se lahko glede na razpoložljivo uro odhoda ladje na Brione tudi spremeni!

 

Prijave bomo zbirali   v PONEDELJEK, 5.6.2023 od 18.00 do 20.00     v društveni pisarni.

Posebno obvestilo

Upokojenke, ki bi se rade vključile v BALINARSKO SEKCIJO se  prijavite Vesni Filej na telefon  031 461 280.

Upravni odbor